Hälsmärtor/ Hälsporre hos vuxna


Varför Heeler Adult?

Hälsporre (Plantar fasciit) och hälsmärtor är en mycket vanlig åkomma och drabbar alla åldrar. Tillståndet är långdraget och besvärligt men ofarligt. Smärtorna kommer vid belastning av hälen och kan vara så intensiva att man kan ha svårt att trampa ner. Det vanliga är att det gör ont på morgonen eller efter fysisk aktivitet. Orsaken är en överbelastning i området där fotsulans bindväv fäster mot hälbenet.

Besvären kan vara orsakade av hög fysisk belastning, hårda underlag eller undermåliga skor. Smärtan orsakas av drag och tryck mot det inflammerade område under hälen. Tillståndet kan vara mycket långdraget ibland kan smärtan hålla i sig i flera år därför får man vara envis och uthållig. Det är viktigt att behandla så att man inte börja belasta snett och får knäbesvär.

Bästa Alternativet

Vi har valt ett material som ger lagom mycket stötdämpning för att uppnå effekt utan att tappa stabilitet. Vi har utformat stabiliteten så att den skall motverka snedbelastning av hälen. Vi har tänkt complience utifrån alla synvinklar såsom färg, form, lätt att ta på och ligga kvar på sin plats i skon.

Heeler  finns i tre storlekar. Small för skostorlekar upp till 35. Medium för skostorlek 36-40 samt Large som passar för dig som har skostorlek 41 och uppåt.

Heeler  tillverkas i Sverige i samarbete med Dr Lennart Sandberg specialist i ortopedi och verksamhetschef vid Barnortopediskt Centrum. Produkten uppfyller samtliga miljökrav. Plasten mjuknar ytterligare med kroppsvärmen för att ge en behaglig dämpning.

Behandling med Heeler

Det snabbaste och enklaste sättet att lindra besvären är att konsekvent använda stötdämpande Heeler. Eftersom Heeler  passar i de flesta skor såsom Ballerina, tyg- och gymnastikskor m.fl. kan du enkelt flytta dem.

Undvik att gå barfota. Ytterligare tips för en effektiv behandling är att lägga Heeler mellan dubbla strumpor när du vistas inomhus. Glöm inte att Heeler  kan användas både för behandling och i förebyggande syfte.