Hälsmärtor hos barn och vuxna

Vad orsakar hälsmärta?

Hälsmärta uppstår när man belastar hälen och trampar ner fötterna. Oftast gör det som mest ont på morgonen eller efter fysisk aktivitet. Det är ett besvär som drabbar både barn och vuxna i alla åldrar. Även om tillståndet är besvärligt är det oftast helt ofarligt.


Varför barn får hälsmärtor
Hälsmärtor hos barn kan ha många olika förklaringar. Vanligaste orsaken är en ömhet i tillväxtbrosket i hälens bakkant, även kallat Severs sjukdom (Calcaneus apofysit). En vanlig orsak är att det uppkommer av fysiska aktiviteter så som fotboll, innebandy, basket och gymnastik. Men det kan även bero på att skorna har för tunna sulor eller har dålig stöddämpning. Med Heeler hälkopp minskar belastningen på hälarna vilket gör att smärtan dämpas och går med tiden över av sig självt.


Köp Heeler

Hälsporre hos vuxna
Hälsmärta hos vuxna kan vara orsakade av hög fysisk belastning, hårda underlag eller undermåliga skor. Hälsporre (plantar faciit) orsakas av drag och tryck mot det inflammerade området under hälen. Eftersom att smärtan kan hålla i sig i flera år är det viktigt att man behandlar den noggrant och ser till att man inte börjar belasta snett, då det kan leda till knäbesvär. Med Heeler hälkopp får du rätt stötdämpning och kan bli fri från din smärta.


Köp Heeler
 

Heeler Holder
Många barfotasportare som gymnaster, kampsportare och dansare tvingas ta uppehåll från sin träning när de får besvär med hälsmärtor. Heeler Holder är en strumpa som används tillsammans med vår hälkopp vid utövande av barfotasporter. Så att du slipper ta uppehåll!


Köp nu

Heeler Knee Support
Heeler Knee Support passar bra för dig med knäproblem som exempelvis Schlatter, knäskålsrelaterade problem eller hopparknä. Genom att använda Heeler Knee Support lindrar och avlastar du dina knän när du utövar sport och andra aktiviteter.


Köp nu